Comunicarea de business în era 6G 

Mulți useri se tem încă de tehnologiile 5G, dar un bun manager plănuiește deja campanii de comunicare pe termen lung, adecvate Erei 6G – la propriu și la figurat. Comunicarea de business în viitor va trebui să ținăcont de tendințele generale din comunicații.

Inteligența artificială utilizată pentru deducerea și luarea acțiunilor în rețelele 6G va fi integrată organic în dispozitiv dar și în rețea. 

Institutul de Cercetare OPPO a lansat oficial primul său tratat despre tehnologia 6G, intitulată „6G AI-Cube Intelligent Networking”. OPPO consideră că rețelele 6G vor schimba fundamental modul de interacțiune al oamenilor cu inteligența artificială cu atât mai mult cu cât acestea vor deveni accesibile pentru oricine.Specialiștii apreciază că, practic, spre deosebire de rețelele 4G și 5G, inteligența artificială utilizată pentru deducerea și luarea acțiunilor în rețelele 6G va fi integrată organic în dispozitiv dar și în rețea.

Dezvoltarea inteligenței artificiale la un nivel net superior

6G va revoluționa fundamental modul în care inteligența artificială se dezvoltă, învață, interacționează și se aplică. Noul nivel tehnologic va rezolva multe probleme funcționale cu care se confruntă dezvoltarea inteligenței artificiale până acum, precum silozurile de date și confidențialitatea utilizatorului.

În prezent, algoritmii de inteligență artificială mai complecși sunt dificil de integrat în dispozitivele inteligente având în vedere puterea de calcul limitată și capacitatea de stocare ale acestora. Cu toate acestea, prin intermediul rețelelor 6G, inteligența artificială va prelua mai multe roluri, cum ar fi cel al unităților de bazătradiționale, baze de date și server de aplicații.

6G va profita din plin de „open RAN”

Acest concept la modă este conceput pentru a îmbunătăți interoperabilitatea, astfel încât radio-emițătoarele unui furnizor să poată fi folosite cu codul de rețea al altuia, ceea ce nu este ușor în rețelele „închise” de astăzi. Ar separa hardware-ul de software (virtualizare), depinzând mai mult de echipamentele de uz general și ar permite operatorilor să-și configureze rețelele în mod diferit. Speranța este că acest lucru va stimula concurența, oferind alternative puternicilor furnizori de kit-uri de astăzi și va aduce alte beneficii pentru afaceri.

O comunicare tot mai complexă, în general

Serviciile 6G se vor învârti în jurul telemedicinei, educației la distanță și conducerii autonome de vehicule de transport. Dar pentru ca aceste tipuri de aplicații să funcționeze, 6G va trebui să aibă două lucruri: conectivitate omniprezentă și o rețea rezistentă. Se estimează că va dura câțiva ani buni, unii cred 6-7 alții cel puțin 10, până când tehnologia 6G va fi accesibilă utilizatorilor individuali. Tendința este clară. Smartphone-urile sunt din ce în ce mai ieftine. Tehnologia „fără fir” de generație nouă se dezvoltă tot mai rapid.

Cu 6G, telefonul tău va putea descoperi dispozitivele din jur, servind ca o punte între lumea fizică și cea digitală. Demo-urile care prezintă o realitate augmentată – cele care conțin meniuri digitale care apar pe ecranul ochelarilor de vedere atunci când te uiți la un restaurant –  s-ar  putea materializa cu 6G.

Apple folosește deja Bluetooth încorporat în rețeaua sa de dispozitive pentru a permite oamenilor săurmărească obiecte cu AirTag-urile sale. Dar se spune că experiența 6G va fi mai mult decât un radar, permițând și mai multă interacțiune între dispozitive.